• Gratis verzending bij bestellingen van €50 of meer
  • 14 dagen retourrecht
  • Gratis inpakservice!
  • Gratis verzending bij bestellingen van €50 of meer
  • 14 dagen retourrecht
  • Gratis inpakservice!

Virginia, e rebelde di Aruba - Jeroen Hoogerwerf

€ 14,95
Op voorraad

Beschrijving

Dit boek vertelt het verhaal van Virginia, rebel van Aruba. Hoe zij vecht tegen haar onvrijheid en probeert onder het juk uit te komen van degenen die haar bezitten en menen te mogen doen met haar en haar familie wat ze willen. Een verhaal van rebellie, van het zonder schroom strijden tegen onrechtvaardigheid, hoe lastig dat ook is.

Dit boek is tweetalig geschreven: in het Nederlands en Papiamento.

Virginia Dementricia werd in 1842 geboren op het de bescheiden plantage Barbolia in Oranjestad op Aruba als dochter van de tot slaaf gemaakte Maria Theodora. Ze was de vierde van zeven kinderen. Virginia moest al van jongs af aan op Barbolia werken. Virginia had een vrije geest en wilde zich niet laten beheersen. Ze was een duso, een kind geboren na een tweeling, aan wie men speciale gaven toekende. Ze kwam in verzet tegen haar baas, Jan van der Biest en zijn zoon Jan. Ze kreeg verschillende keren straf voor haar opstandige gedrag, tot gevangenisstraf en touwslagen aan toe.

Uiteindelijk besloot Van der Biest haar te verkopen in 1860 aan baas Jesserun op Curaçao, vlak voor de afschaffing van de slavernij in 1863. Er is daarna over haar leven niet meer zoveel bekend. Op 17 juni 1862 kreeg Virginia een dochter, Jeannette. En op 2 juni 1867 is zij bevallen van een zoon, Marcelino. Hopelijk werd Marcelino geboren in vrijheid en leefden Marcelino en Jeanette gelukkig en in vrijheid met moeder Virginia.

Extra productinformatie

Leeftijd
Vanaf 6 jaar
Taal
Meertalig
Uitvoering
Harde kaft / Hardcover