• Gratis verzending bij bestellingen van €50 of meer
  • 14 dagen retourrecht
  • Gratis inpakservice!
  • Gratis verzending bij bestellingen van €50 of meer
  • 14 dagen retourrecht
  • Gratis inpakservice!

Nuri & Nino - Sriyanto en Wouter van der Spoel

€ 21,95
Op voorraad

Beschrijving

Een kinderboek over de geschiedenis van Nederlands-Indië en Indische Nederlanders.

Nuri en haar broertje Nino zijn op de honderdste verjaardag van hun overgrootmoeder. Ze vinden het maar saai en sprinten naar opa's zolder, waar ze achter een groot, rood gordijn een schatkist vinden. het blijkt de scheepskist van hun overgrootvader te zijn. Dé kist die hij met zijn vroeuw meenam toen zij in 1951 noodgedwongen van Indonesië naar Nederland verhuisden. "Doe 'm maar eens open", moedigt papa aan. Nino tilt de deksel omhoog en opent een wereld vol spannende verhalen...

De twaalf verhalen gaan over verbinding, maar ook over verlies, wederopbouw en liefde. Van de VOC en de Tweede Wereldoorlog tot de Onafhankelijkheidsoorlog en de volksverhuizing naar Nederland: je beleeft de geschiedenis door de ogen van Indische Nederlanders. Het zijn kleine verhalen met een grote boodschap, die ideaal zijn om voor te (laten) lezen voor het slapengaan.

We starten onze reis in het jaar 1571. Ga je mee?

Achterin het boek vind je een woordenlijst met termen die extra uitleg verdienen. In de verhalen herken je deze woorden aan het toegevoegde sterretje.

Extra productinformatie

Leeftijd
Vanaf 6 jaar
Taal
Nederlands
Leeftijd
6+
Uitvoering
Harde kaft / Hardcover